Vouwdeuren
Producent van de Compact deur
Logo

Nieuwe kraamkliniek Roubaix

In februari 2017 is de het project opgeleverd voor de nieuwe Kraamkliniek in Roubaix waarbij wij via onze partner SMF,  2 Compact vouwdeuren hebben mogen leveren. Deze kliniek voorziet in de normale kraamzorg maar is gespecialiseerd in hoog-risico zwangerschappen en neonatologie met een intensive care unit. Dit specialisme betekent dat de patiënten  hier komen in een eventueel levensbedreigende toestand en gebracht worden door een ambulance. Dat feit is een belangrijk uitgangspunt bij de keuzes die gemaakt worden in het ontwerp van het gebouw en de ambulancepost.

Het gebouw is ontworpen door de architectenbureaus Art and Build en Escudié Fermaut in samenwerking met onderzoeksbureaus Projex Ingeniere, Diagobat, Acoustique en Advies, en gebouwd door Sogea Caroni.

Licht, modern en functioneel

Het gebouw moest een moderne, esthetische uitstraling krijgen waarbij alle elementen elkaar versterken. De kleur van de gevelbekleding, de vele ramen en de belijning in de gevel, allemaal zijn ze afgestemd op elkaar. Dit had ook gevolgen voor het uiterlijk van de industriële deuren. Een normale sectionaal deur heeft niet de mogelijkheid aan de eisen te voldoen die er gevraagd werden, robuust, maar met een transparante, lichte uitstraling, lichtdoorlatend maar niet met volledige beglazing. Alles perfect aansluitend bij de houtkleur van de gevelbekleding en de kleur van de kozijnen. Maar uiterlijk is één ding, wat voor deze bedrijfsdeuren nog belangrijker was, is de plaats waar deze gepland waren, de ambulance uitgangen. Een plek die vraagt om efficiëntie en betrouwbaarheid. Het is van belang dat de ambulances ieder moment van de dag kunnen vertrekken zonder vertraagd te worden door niet functionerende toegangstechniek.

Hoge eisen vragen om een betrouwbare oplossing

Ook veiligheid is een van de belangrijkste eisen waar aan voldaan moest worden. De bedrijfsdeur moest veilig zijn in het gebruik en niet naar beneden kunnen vallen, maar ook de omgeving moet veilig zijn tijdens het gebruik van de bedrijfsdeur. Om daarom te voldoen aan de hoge eisen die een dergelijke uitrit vraagt, heeft het team uiteindelijk gekozen voor de esthetische, geïsoleerde Full Light Compact vouwdeur. De Compact bedrijfsdeur is al vaak toegepast bij hulpdiensten wereldwijd.  En de bewezen betrouwbaarheid en efficiëntie van deze deur heeft daarom de doorslag gegeven.   

Veelzijdig en uniek, de Compact vouwdeur

Niet alleen door de veelzijdigheid in uiterlijk, afmetingen, kleur of beglazing zijn in vele variaties mogelijk, maar ook het installatiegemak is een groot voordeel. Doordat deze sectionaaldeur zich opvouwt boven de deuropening ontstaat er een ruimte die bij reguliere overheaddeuren gebruikt wordt, deze beweegt zich namelijk via een stalen constructie langs het plafond. Door deze ruimtebesparing kan de vrijgekomen plek gebruikt worden voor andere doeleinden, in dit geval wordt deze ruimte gebruikt voor verlichting. In ons blog over de unieke-voordelen/verlichting leest u er meer over.

Bijzondere uitstraling door verschillende materialen

De gekozen Compact vouwdeuren in dit project zijn een gecombineerde Full Light en Full Vision deur met 5 panelen. Beide deuren hebben een afmeting van 5000x2950mm (bxh). Er is gekozen voor een Full Light Polycarbonaat kanaalplaatvulling in 4 panelen,  het 3de paneel op ooghoogte is een zogenaamd Full Vision paneel , een aluminium omlijsting met Polycarbonaat ramen.  Hierdoor is de volledige bedrijfsdeur lichtdoorlatend maar kan er alleen door het derde paneel  gekeken worden. De aluminium profielen zijn aan beide zijden gekleurd in een RAL kleur naar keuze, RAL 8019, dezelfde kleur als de kozijnen in de rest van het gebouw.

Veiligheid boven alles

Standaard is de Compact vouwdeur voorzien van een lichtgordijnbeveiliging waarbij de opening bewaakt wordt door infrarood, wanneer er een obstakel in de opening verschijnt op moment dat de deur naar beneden beweegt , stopt deze gelijk en gaat weer omhoog. De vouwdeuren zijn  ook voorzien van verschillende aanvullende veiligheidsacccessoires  zoals een waarschuwingslamp, fotocellen en een noodstopknop. Deze aanvullingen zorgen ervoor dat wanneer de deur in beweging is dit ook buiten de directe omgeving van de deuropening zichtbaar is. Wilt u meer weten over de veiligheidsvoorzieningen op de Compact vouwdeur, kijk dan op de pagina Veiligheid .

Kwaliteit voor alle omstandigheden

Waar u ook bent, er is altijd een Compact vouwdeur dichtbij

Full light

Met de ontwikkeling van een nieuw paneel biedt de Compact Full light vouwdeur nieuwe mogelijkheden. Het Full light paneel geeft de deur de voordelen van sandwichpanelen en Full vision ineen voor optimale isolatie en lichtinval.  Er is geen helder zicht door het gebruik van een specifieke vulling. Door de architectonische en luxe uitstraling is dit paneel een completering van het assortiment. 

Full Light panelen in de Compact vouwdeur worden gemaakt van aluminium kokerprofielen zonder verticale middenstijlen. De vulling bestaat uit polycarbonaat kanaalplaat. Het Full Light deurblad is lichtdoorlatend en slagvast. Bovendien zijn deze panelen te combineren met geïsoleerde sandwichpanelen of Full vision panelen.

Bekijken


Full light
Offerte aanvragen
Contacteer mij
Contacteer mij

Het formulier is succesvol verzonden

Naam:
E-mail/Telefoon: