Vouwdeuren
Producent van de Compact deur

Nieuws

Bespaar gemakkelijk en kosteloos energie

Geplaatst op: 01-07-2012 Bespaar gemakkelijk en kosteloos energie

 

Energieprijzen en besparende maatregelen

De energieprijzen stijgen jaar in jaar uit en klimatologen luiden de noodklok. De uitstoot van CO² en het besparen van energie zijn het gesprek van de dag. Ook in het bedrijfsleven. Een lichte stijging van de energiekosten kan voor de productie-industrie oplopen tot enorme bedragen en daarmee een verslechtering van de concurrentiepositie. Bekende toepassingen om zowel het milieu als productiekosten te besparen zijn bijvoorbeeld het overschakelen naar energiebesparende productiemethoden, gebruik maken van efficiëntere machines, installeren van nieuwe verwarmingsinstallaties of het isoleren van gebouwen.

Sluiten van bedrijfsdeuren voorkomt warmteverlies

Soms ligt de oplossing zo voor de hand dat deze over het hoofd wordt gezien. De energie – en daarmee het geld – vliegt namelijk letterlijk de deur uit. In de handel en de industriesector moeten deuren vaak honderden keren per dag worden geopend. Deze deuren blijven vaak onnodig lang open staan. Gedurende deze tijd gaat de warme lucht vanuit het verwarmde deel van het gebouw naar buiten. Op deze manier is meer energie nodig om de verloren gegane warmte weer te vervangen. Hoewel het dagelijks op zich om kleine hoeveelheden gaat kan het op jaarbasis behoorlijk oplopen. Hoe groter het verschil tussen de buiten en binnentemperatuur en hoe langer de deuren open staan, des te hoger het energieverbruik. En natuurlijk de kosten.

Optimale isolatie met een Compact deur

Bij het kiezen van een bedrijfsdeur is een goede isolatie van het deurblad van groot belang. Het is echter ook gebleken dat het tijdig sluiten van de deur op termijn zeer effectief is om het energiegebruik te beperken. Compact bedrijfsdeuren [link ‘Deuren’] zijn optimaal geïsoleerd. Het deurblad is opgebouwd uit 40 mm dikke geïsoleerde sandwichpanelen die de warmte zoveel mogelijk in het bedrijfspand houdt. Wanneer de deur echter wordt geopend en langer open blijft staan dan noodzakelijk is er sprake van onnodig warmteverlies. Uit de praktijk blijkt dat nogal eens wordt ‘vergeten’ om de deur direct na gebruik te sluiten.

Automatisch sluiten

De oplossing voor dit probleem is even simpel als effectief. Als men vergeet de deur na gebruik te sluiten kunnen we deze vanzelf dicht laten gaan met een automatische tijdsluiting. Dit betekent dat de deur na een vooraf ingestelde tijd automatisch wordt gesloten. Rolflex Nederland BV wil samen met u het milieu een handje helpen en kostbare energie besparen. Daarom voorzien wij tijdelijk iedere nieuwe Compact deur GRATIS van een automatische tijdsluiting.

Bestel uw Compact deur met gratis tijdsluiting

LET OP: Deze actie is slechts dertig dagen geldig!

 

Terug naar overzicht
Offerte aanvragen
Contacteer mij
Contacteer mij

Het formulier is succesvol verzonden

Naam:
E-mail/Telefoon: